Bridge Constructor Stunts video recenze

Jak je známo z celé série her Bridge Constructor, vaším hlavním úkolem je dostat přidělené auto z bodu A do bodu B. Tentokrát se však nebudete jen dívat ...Teď auto ovládáte vy! Vydejte se na zběsilou jízdu s naší recenzí Bridge Constructor Stunts.

Bridge Constructor Stunts recenze
Tentokrát se podíváme na poměrně známou série her Bridge Constructor, ale s přídavkem Stunts. Jak je známo z celé série her Bridge Constructor, a díl Stunts tomu není výjimkou, Vaším nejdůležitějším a hlavním úkolem je dostat Vám přidělené auto z bodu A do bodu B. A více méně to je všechno. Je úplně jedno, jak to provedete, jakým způsobem se Vám to povede a kolik backflipů při tom auto udělá (samozřejmě čím víc tím líp), důležité je dostat se do cíle a pokud možno v celku. Právě tímto se přídavek Stunts odlišuje od svých předchůdců. Tentokrát se nebudete dívat, jak auta sama přejedou most. Teď to auto ovládáte vy!

Shrnutí video recenze

Hratelnost

Hra obsahuje 5 základních úrovní, které jsou rozdělené podle obtížnosti. V prvních levelech vás provází poměrně dlouhý a otravný tutoriál, který nelze přeskočit a vám tedy nezbude nic jiného, než poctivě dělat to, co po vás tutoriál chce. Po skončení tutoriálového utrpení už je to jen na vás.

Ze začátku budete prolétávat úrovně jako horký nůž máslem, ovšem postupně začne přituhovat, levely začnou být náročnější a vy tak budete opakovat a opakovat a opakovat a opakovat…

Herní úroveň je rozdělena na 2 fáze a to stavící fázi a kaskadérskou fázi. Ve fázi stavění se jak jinak snažíte připravit na budoucí kaskadérské kousky s vaším autem. S omezeným množstvím stavících prvků stavíte rampy malé, až po ty největší. Samozřejmě zde nechybí možnost ověření integrity vaší stavby, určitě nechcete, aby se vaše monster rampa rozpadla ještě předtím, než na ni najedete autem. V druhé fázi, tedy ve fázi kaskadérské, pomocí plynu a brzdy ovládáte auto a snažíte se projet cílovou čáru.

Bridge Constructor Stunts Bridge Constructor Stunts fáze stavění

ovládání auta

Ono ovládání auta zní docela lehce, nicméně počítejte s tím, že se vám bude stávat, že buď dáte plynu málo a auto vám zůstane v propasti, nebo dáte plynu zase moc a auto vám cílovou čáru přeletí. Pro oba dva případy budete muset jízdu restartovat, a holt to zkusit znovu a tentokrát precizněji.

Kromě ovládání auta pomocí plnu a brzdy můžete kontrolovat i náklon auta, díky čemu můžete dělat krásné backflipy a zařídit, aby auto dopadlo na zem na všechny 4 kola. Pro dokončení úrovně musíte splnit pár úkolů, které se mění, například udělat 2 backflipy, nebo cestou sebrat alespoň jednu hvězdičku.

Bridge Constructor Stunts ovládání autaBridge Constructor Stunts fáze kaskadérská

Grafika a zvuk

Po grafické a zvukové stránce hra působí velice roztomile a až trochu šíleně. Hardwarové nároky nejsou nijak velké, takže hru rozjedete i na poměrně starších strojích.

Bridge Constructor Stunts základní úrovněBridge Constructor Stunts šílené dráhy

Shrnutí

Osobně se mi zdálo, že u stavění ramp strávíte 25% času a zbylých 75% vynaložíte na ovládání auta… Moc se mi teda nezdá, že by hra dostávala svému jménu Bridge CONSTRUCTOR, když stavěním strávíte tak málo času.

Hra byla poměrně zábavná, bohužel jsem u ní v pozdější fázi vydržel v průměru 30 minut denně, protože jsem byl frustrován z neustálého opakování úrovně.

Suma sumárum bych hru doporučil těm, co mají rádi fyzikální puzzle hry a režiséra Michaela Baye, protože výbuchů je ve hře opravdu dost. Příjemná šílená odreagovačka, která se postupně přelije do úděsné frustrovačky … to je Bridge Constructor Stunts.

Hru je možné zakoupit na Steamu za 9,99€, ale upřímně bych si raději počkal alespoň na 50% slevu.

Autor: AnttiS

7
Good

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

×