Welkin Road – Recenze

Welkin Road je nová parkúrová hra, ve které řešíte puzzly v podobě skoků. I přesto, že je hra teprve v předběžném přístupu, rozhodně se s ní nebudete nudit a zabaví vás na dlouhou dobu. Podívejte se na hru blíže v naší recenzi.

Shrnutí video recenze

V dnešní recenzi představujeme parkúrovou hru Welkin Road. Věc, která vás na hře hned při prvním pohledu uchvátí je grafika. Jednoduchý design, barevně rozlišené levely. No komu by se to nelíbilo? Obtížnost se pěkně stupňuje, všechno funguje tak, jak má. A navíc je ta hra sakra dlouhá! A můžete si ji ještě prodloužit. V každé úrovni se nachází několik sekretů, které jsou často vážně důmyslně ukryté a jejich nalezení vám může trvat i několik desítek minut. A nebojte se, víceméně v každém levelu najdete nějakou novou herní mechaniku, díky čemuž vás Welkin Road nezačne nudit.

A co příběh? Ani ťuk, tady se vážně nedočkáte dramatických plod twistů, jako ve hře o trůny. Dokonce ani nějakého jednoduchého příběhového pozadí typu proslulého seriálu Ulice. A ono to vlastně ani není na škodu. Pokud chcete Welkin Road s příběhem, kupte si Mirror´s Edge. Inspirace u této hry je totiž víc než jasná.

Welkin Road level designWelkin Road jednoduchá grafika

Hratelnost a ovládání

Gregor Panič, jenž je autorem hry, si nehraje na žádnou realističnost, a proto můžete ve Welkin Road třeba korigovat svůj pohyb za letu, nebo se odrážet od stěn, jako byste vůbec nic nevážili. Na tom každopádně není nic špatného, právě naopak.

Ovládání je příjemné a přijdete mu na kloub během pár minut. Pokud byste ale přeci jen nebyli spokojení, můžete si ho kdykoliv v nastavení změnit. 

Důležitou součástí hry jsou jakési orby poletující ve vzduchu. Můžete se na nich zhoupnou pomocí zvláštního elektrického výboje, kterým disponují vaše rukavice. V průběhu hry natrefíte na několik druhů těchto orbů, s tím, že každý má jinou funkci. Některé fungují jen pár vteřin, jiné se třeba pohybují.

Welkin Road herní orbyWelkin Road herní puzzle

Puzzly-skoky a herní módy

Pokud byste si s nějakým skokem už vážně nevěděli rady, pomůže vám nápověda a najednou vám docvakne, že řešení je až trapně jednoduché. Jako ostatně celá hra. Další výbornou věcí ve hře je checkpoint systém. Ani jednou se mi nestalo, že bych se musel kvůli nepovedenému skoku prodírat pasáží, kterou jsem již prošel. A to je velké plus. 

To, co je ale velké mínus, jsou bugy. Sice jich ve hře není nějaké zvlášť velké množství, ale jsou tam. Hra se často buguje, když se odrážíte od stěn. A to mi připomíná… zvuky. Ve hře není celkově moc zvuků. Jediné, co uslyšíte je jen vítr a vaše zvuky. Nějaká hudba by neuškodila, ale není ve hře třeba.

Na výběr máte 2 herní módy: něco jako kampaň pod názvem Exploration a Speedrun. V kampani jde, jak už název napovídá, o průzkum, ve speedrunu zase o čas. Po dokončení úrovně vám na obrazovce vyskočí statistiky a žebříčky, což je příjemný on-line prvek.

Shrnutí

Welkin Road je jednoduchá hra, která vás dokáže zabavit na spoustu hodin. Tedy pokud jste trpěliví. Hra není totiž zrovna jednoduchá, a proto se vám častokrát stane, že některý skok opakujete třeba desetkrát (nebo klidně stokrát). Dám vám menší radu: Spousta věcí není ve skutečnosti tak jak se zdá.

Hra je v Early Accessu, takže můžeme očekávat nový obsah, který přibude časem. Hře by hodně sedl multiplayer a další herní módy by taky neuškodily. I tak je ale Welkin Road výborná hra, a proto jí uděluji 9 bodů z deseti.

Autor: Fredy

9
Amazing

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

×