Supraball – Video Recenze

Nová sportovní hra Supraball je tak trochu střílečka s pravidly fotbalu. Samotní autoři tvrdí, že vytvořili nový žánr a hru jako stvořenou pro profesionální soutěžení.
Shrnutí video recenze

Fotbal jinak. Tak by se asi dala nazvat v češtině hra Supraball. Nová sportovní hra, ale nečekejte nic podobného sérii FIFA. Možná pokud znáte hru Rocket League, k ní lze Supraball přirovnat, ale porovnání až později.

Supraball video recenze

Gameplay

Supraball je eSport hra, která je teprve ve velmi brzké fázi vývoje, ale už teď má spoustu zajímavých funkcí. Ve hře hrajeme za našeho panáčka, možná by mu šlo říkat stickman. Ten má buď červenou nebo modrou barvu v závislosti na týmu a vše vidíme z jeho pohledu. Nečekejte žádné reálné funkce až na fyziku hry, která šlape výborně včetně stickmanů, kteří padají či skáčou velmi přirozeně.

Cíl hry je jasný, vyhrát zápas v daném čase. Musíte dát co nejvíce gólů, ale dát takový gól, není vůbec jednoduché. Rozhodně nečekejte, že do zápasu vlítnete jako blázni a začnete sázet góly. Na hru je třeba jít hodně strategicky, protože kdo v této hře pořádně nemyslí a nerozvrhne si mezi spoluhráči pozice a funkce, tak nemá šanci zvítězit.

Supraball gameplay screenshotSupraball venkovní aréna
Hraje se zatím ve 2 herních režimech: 3 na 3 a 5 na 5. Mě se osobně víc líbila varianta 3 na 3, protože si více zahrajete a hra je mnohem napínavější a celkově rychlejší. Není tolik času na rozmýšlení a musí se rychle přihrávat.
Pro získání míče jej musíme nasát do naší pistolky a pak jej vystřelit. V případě, že míč strefí hráče, tak hráč spadne na zem a určitý čas leží na zemi a nemůže se hýbat, což taky patří mezi oblíbenou taktiku.

Grafika a zvuk

Jak je na tom grafika a zvuk? U grafiky záleží na aréně, protože se zápasy odehrávají v arénách. Venkovní arény by potřebovali ještě poupravit, ale ty vnitřní, to je něco jiného, krásná souhra světel a vizuálních efektů!

Zvuk hry je poměrně na dobré úrovni, ale nevýrazný soundtrack je furt stejný.

Supraball hra 3 na 3Supraball střela

Srovnání s hrou Rocket League

Hra nám tedy nabízí takový fotbal jinak se špetkou z Rocket League. Celkově si myslím, že se hry navzájem od sebe lehce inspirovaly. Rocket League je hra s vozidly, kde jde dělat více akrobatických kousků, proti němu se Supraball drží více při zemi, ale taky se jedná o velice zábavnou hru. Rocket League má o dost větší komunitu, která doufejme bude časem i u hry Supraball. Zda bych se měl rozhodnout zda Rocket League či Supraball, volil bych obě dvě. Každá má svoje pro a proti.

Hru Supraball vám můžu doporučit a třeba časem se z ní opravdu stane turnajová eSport hra.

Autor: Zek

Supraball gameplaySupraball gól

8.7
Great

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

×