Scrap Garden Video Recenze

Obrovská robotí apokalypsa a smutný příběh robůtka Cannyho to je Scrap Garden. Podívejte se na recenzi nové indie puzzle plošinovky, která vyšla letos v květnu na Steamu.

Scrap Garden Video Recenze
"Scrap Garden je okouzlující puzzle plošinovka o dobrodružstvích Cannyho, opuštěného robota, který se probouzí v post apokalyptickém světě, v němž jsou všichni ostatní roboti nehybní a vypnutí. Co se s Městem stalo? Proč se všichni roboti zastavili? Přežil ještě někdo další? Malý rezavý Canny bude muset napnout všechny svoje síly, ale našel odpovědi na tyto otázky… a pokusil se vše napravit".

Alfa verze hry vyšla letos v květnu a je dostupná na Steamu za 14,99€.

Shrnutí video recenze.

Svět robotů se zhroutil, došly baterky a všichni roboti až na Cannyho zemřeli. Canny se ve svém napínavém příběhu pokusí zachránit a obnovit robotí svět, to je bez spoilerování základní příběh hry. Canny, by se dal přirovnat k hrdinovi filmu Wall-e, akorát na rozdíl od filmu je velice nemotorný.

Scrap Garden hlavní hrdina Canny

Prostředí a grafika

Hra ve své alfa verzi vypadá naprosto krutopřísně-ultra-mega luxusně. Amotsféra, celý vizuál i zvuky hry na mne od první chvíle velice zapůsobili. Nejedná se o normální hru, tahle je umělecký počin!

Když procházíme hrou, čekají na nás 2 prostředí – to první je město, které je plné mrtvých robotů a to druhé je depresivní podzemí s krysami a pavouky, kteří nás svým dotykem zabijí.

Scrap Garden prostředí městaScrap Garden podzemí
Grafika hry působí originálně, avšak ve hře nejsou HD textury, takže je vše takové rozostřené. Na druhou stranu samotný hrdina je graficky velice dobře zpracován. Zvuk patří mezi další silnou součást hry. Vždy k danému prostředí hraje nějaká smutná nebo děsivá hudba.

Hratelnost

Krom samotného plnění příběhu můžeme ve hře sbírat drahokamy, hrát si s barely či jen tak prozkoumávat svět. Hra nás postupně dostává do děsivého podzemí, ve kterém zatím tolik možností není, jako ve městě.

Scrap Garden je originální indie hra, avšak má i své nedostaky. Mezi ten hlavní patří nemotorný hlavní hrdina. No tedy spíše jeho ovládání, je nepřesné a zpomalené. A další záporný bod patří kameře, která se občas bugne a tak prostě nic nevidíme a můžeme hru restartovat.

Scrap Garden grafika

Shrnutí

Mezi klady hry patří originální příběh a zpracování, nádherná grafika a luxusní soundtrack a také interaktivnost prostředí. Hru Srap Garden vám můžu doporučit na odpočinkové hraní.

Autor: Zek

8
Great

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

×