Novus Inceptio – GHOST mód a půlroční shrnutí

Hra Novus Inceptio si od svého začátku prošla mnoha fázemi vývoje. Nyní vývojář Martin Mastný zveřejnil jeden z updatů, který si rozhodně zaslouží větší pozornosti a žádnému fanoušku by neměl uniknout.

Jeskyně
V první řadě došlo k velkým změnám na pozadí kódu a logiky. Update totiž odstraňuje více jak 90% bugů, což otevírá další možnosti ke zlepšování a vývoji hry. Také je nyní možné pracovat na dalších chybách a nedostatcích, které před updatem nebylo možné řešit. Druhou, v podstatě nejzásadnější věcí je pak nový a komunitou dlouho očekávaný mód GHOST. Ačkoliv hra není definovaná jako multiplayerová ani singleplayerová, vyžaduje neustálé připojení k internetu a hernímu serveru. Od konce února, kdy skončily závěrečné přípravy, je tedy možno hrát hru v kompletním single-player módu. Hráči zde dostanou první část světa o rozloze 64km². Tu mají k dispozici pouze pro sebe a slouží pro seznamování s hrou a jejími mechanikami. Mód bude samozřejmě obsažen i v plné verzi hry a je určen jako předpříprava na plnohodnotné MMO. Slouží hlavně k odladění hráčské interakce a herních principů.

Vývojáři též zveřejnili tiskovou správu, ve které se bylo možné dočíst o důležitých milnících a událostech, souvisejících s vývojem tohoto skvělého herního počinu.

Zde je zkrácený přepis, líčící historii hry:

V roce 2012 začaly první snahy o vývoj hry na tehdejším Hero Enginu. Z toho se v roce 2014 upustilo a přešlo se na výkonnější Unity. Roku 2015 přišla menší finanční podpora a  všechno úsilí se upřelo na dokončování Steam verze hry, která v říjnu téhož roku konečně vyšla a to bez reklam, pouze za podpory CZ/SK médií. Počáteční nápor, řešení bugů a další problémy nějak ustaly začátkem listopadu a dalo se pracovat na dalších opravách a přidávání nového obsahu. Tento měsíc také dorazila první reálná finanční podpora. Prosinec se nesl ve znamení vyplácení zaměstnanců a od ledna začalo ladění největších chyb. Vše vyvrcholilo již zmíněným updatem. V rámci toho byly přidány také Steam trading cards a proběhla prezentace hry na Casual Connect 2016 v Amsterdamu.

V poslední řadě byla společně se všemi těmito novinkami uveřejněná i infografika, ze které se dovíte spoustu zajímavostí, jako například prodeje hry v určitých zemích, nebo třeba odehraný čas a hodnocení hráčů.

Už se nemůžeme dočkat následujících updatů a novinek a těšíme se na vydání plné verze hry.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

×