Home » Articles » Reviews » Hardware Reviews » Recenze herní myši ROCCAT Kone EMP

Recenze herní myši ROCCAT Kone EMP

Přečtěte si recenzi na masivní herní myš od firmy ROCCAT. Kone EMP představuje vydařený kousek, který padne do ruky opravdu i lidem s obrovskou dlaní. A co dalšího ještě umí?

ROCCAT Kone EMP recenze
Firma ROCCAT nám dodává průběžně další a další kousky k recenzi, za což jí děkujeme. Do studia nám po sluchátkách dorazila další myš. Již dříve jsme psali recenzi na Kova a Kiro. Každá z nich je zaměřená na jinou cílovou skupinu a Kone nám pěkně doplňuje tuhle trojici. Kova je myš standardních rozměrů a dělaná jak pro leváky, tak praváky dohromady. Kiro je zase více modifikovatelná a vcelku malá.

ROCCAT Kone EMP - balení

rozměry a technické atributy

Nyní přichází na řadu Kone EMP. Jedná se o opravdu "macatou" myšku, jenž bude hodně lidem hned po prvním uchopení sedět. Jakmile ji uchopíte, budete okamžitě překvapení rozměry. I mně s docela dlouhými prsty krásně sedí v dlani, držím ji celým úchopem a nemusím myš držet jen pod prsty s mezerou pod rukou. A tohle je vpravdě perfektní pocit. Hodně jsem v minulosti hrál hry s Razer Naga a při jejich porovnání je Kone stále ještě o něco větší, i když pocitově a ergonomicky se drží obě krásně.

Jak je na tom tedy Kone s rozměry a dalšími atributy?

Váha: 116 gramů
Výška: 42 mm
Šířka: 75 mm
Šířka v úchopu: 63 mm
Délka: 135 mm

S váhou 116 gramů jde o mírně těžší kousek do ruky. Záleží ovšem na vašich preferencích. Pro mě osobně se jedná o akceptovatelnou váhu, kdy myš nezvedám nechtěně z podložky a zároveň nejde o extrémní váhu, se kterýou by se mi nepříjemně manipulovalo. Samozřejmě pokud jste zvyklí myší lítat zprava doleva, děláte psí kusy a máte nastavené menší DPI, můžete mít trošku problém. Ale zde jde již opravdu o osobní preference.

Když se podíváte na tabulku níže, tak ostatní parametry jsou naprosto dostačující pro každého běžného i zarytého hráče. Přesnost senzoru je se všemi možnostmi nastavení bez nejmenších problémů a pokryje všechny vaše požadavky.

ROCCAT Kone - atributy

Hardwarové vybavení a konstrukce

Určitě vás zajímá, jak je na tom senzor. Nachází se zde Owl-Eye, který spadá do skupinky těch nejlepších (originální název je PixArt 3361, zde ve verzi 3360) a s přesností rozhodně nebudete mít problém.

Na myši máte k dispozici celkem šest tlačítek plus střední scrollovací, které lze vyklápět i do stran na další dvě pozice. Dvě jsou na levé straně pro palec, standardní pravé a levé, střední a pod ním jsou umístěné další dvě. Většinou se tam nastavují různé DPI, ale samozřejmě si na ně můžete nastavit jakoukoliv funkci nebo klávesu.

Co pevnosti konstrukce týče, tak "drží, jak přibitá". Jinými slovy, nic se nehýbe, nikde není škvíra, vše lícuje a perfektně sedí. To platí i o tlačítkách a scrollovacím kolečku. Ani po měsíci každodenního používání nevznikl nejmenší problém, vše stále funguje jak má. Scrollování i mačkání pracuje bez nejmenších problémů. 

Z komentářů na internetu se lze dočíst, že ani ostatní lidé s touto myší a kvalitou konstrukce nemají nejmenší problémy ani po delším používání a jen ji doporučují.

ROCCAT Kone EMP horní pohled

Design

Designově se nejedná o žádnou revoluci. Jak jsem psal, krásně se drží a samozřejmě nelze od firmy Roccat čekat nic jiného, než možnost nastavit barvičky a různé světelné efekty v aplikaci Swarm. I přesto se jedná o docela decentní nastavení, je možné si upravit podsvícení dvou pruhů na krajích a to je vše. Opět je možné definovat různé typy osvětlení, přes jednu barvu, po blikání, dýchání, různou rychlost efektů apod. Osobně si myslím, že si stejně 90% hráčů nastaví stálou barvu a už ji nevymění. 

Povrch je hladký po celé myši a drží se příjemně. Předpokládám, že pokud se člověku bude potit ruka, tak bude velice jednoduché špínu očistit hadříkem a nikde se nečistoty nepřichytí mezi nějakými vrstvami nebo pogumováním.

ROCCAT Kone EMP - přední pohled

Software – swarm

Pokud jste viděli v minulosti Swarm nebo četli jinou naši recenzi, nebudete ničím překvapení. Případně mrkněte do ostatních recenzí na ROCCAT stránce, kde se Swarm aplikaci věnujeme blíže. Níže se můžete podívat, jaké možnosti lze nastavit. Samozřejmostí je "přebindování" kláves a to včetně maker.

Swarm 1 - Kone EMP
Swarm 2 - Kone EMP
Swarm 3 - Kone EMP
Musím jen upozornit na nutnou aktualizaci aplikace. Jelikož delší dobu mi správně nefungovalo střední tlačítko a scrollovalo občas víc, než mělo, bál jsem se, že mám vadný kousek. Ovšem po aktualizaci softwaru bylo díky bohu vše v pořádku. Proto updatujte, kdykoliv máte problém, nebo je k dispozici nová verze.

ROCCAT Kone EMP vizualizace
ROCCAT Kone EMP spodní část

Shrnutí

Po dvou menších myších zde máme moc pěkný, solidní kousek, který bude vyhovovat hlavně lidem s větší dlaní nebo delšími prsty. Ale ani ostatní se nemusí bát, že by jim myš nevyhovovala. Je provedena čistým, jednoduchým designem, ovšem skrývá v sobě vše potřebné. Je vybavená kvalitním hardwarem, podporována komplexním softwarem SWARM a zároveň je pevná a výborně se drží. Těžko hledat nějakou chybu. Snad jen pokud si nejste jistí velikostí a váhou, zajděte si ji napřed do nějakého obchodu osahat, ať nemáte pak na stole drahé, krásné těžítko :-).

Pokud tedy máte něco málo přes 2.000,- a něco podobného hledáte, nebál bych se koupě.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

×