Insurgency První dojmy

Indie střílečka Insurgency. Žádná napodobenina Call Of Duty či Battlefiledu. Hra má svůj originální bodový koncept a plnou podporu taktického multiplayeru.

Válka v realitě je hnusná, ve hře to ovšem může být zábava

Žádnou střílečku jsem fakt hodně dlouho nehrál, tak jsem si zahrál Insurgency, jedinečnou Indie střílečku, a i když je válka doopravdy hrozná věc, ve hře si ji přeci jen můžeme užít, ne? Co můžete očekávat?

– Hra absolutně nemá žádný příběh, prostě takové Call of Duty mixnuté s Battlefieldem a Armou 3.
– Chybějícího singleplayeru je docela škoda.
– Příběh, který by vás provázel, jako každého vojáka ve válce zde prostě chybí, což je další nedostatek.
– Co se týká zvuku a obrazu je hra poměrně na dobré úrovni.

Insurgency nepatří mezi ty hry, kde proběhnete celé bojiště bez smrti, či kolem vás budou explodovat bomby a vám se nic nestane… To zde nečekejte. Bude na vás čekat pocit smrti, který se na vás tlačí doslova ze všech stran.

Achievementy či trapné odemykání úrovní zde nehledejte

Nenajdete zde žádné trapné odemykání nové výbavy či achievementy. Díky bohu. Jednoduše máte k dispozici 20 zbraní a pár granátů a můžete si je vybírat dle libosti. Dostanete body, které poté můžete vyměňovat za vylepšení a nákup limitovaných zbraní. Dokonce můžete zbraně různě modifikovat. Insurgency patři mezi hry, které si autoři doslova piplají. Každou chvíli vydávají bugfixy a aktualizace, což je skvělé. Akorát po modifikaci zbraně, se většinou chová jinak než v realitě a klidně i hůře.

MULTIPLAYER S desítkami herních módů

Dále máte na výběr z desítek herních módu. Nabídka módů sice není natolik pestrá, aby vám vypadly oči z důlků, ale zabaví a hra chce být originální. Pro old school hráče zde chybí team deathmach, což je doopravdy škoda a věřím, že
bude do hry přidán později.

Pokud ovšem hledáte vydařenou indie střílečku, ve které je ochotná komunita spolupracovat, tak je Insurgency přesně pro vás. Přesně to vám totiž hra nabídne. Musíte spolupracovat, taktizovat a rozmýšlet se, jinak velice rychle zemřete. Nečekejte zde ani žádnou stříkající krev po hektolitrech či extrémní exploze. Insurgecny je prostě kapku jiná hra, než ostatní střílečky a každému se nebude líbit. V každém případě hru můžu doporučit těm, kteří mají rádi střílečky a hry zaměřené na úzkou kooperaci s přáteli.

Za mě má hra pěkných 8,5/10.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

×