Home » Articles » Reviews » PC Reviews » Air Missions: HIND – Recenze

Air Missions: HIND – Recenze

Máte rádi letecké simulátory, ale zároveň si rádi užíváte i pořádnou akci? Tahle hra je přesně pro vás! Mrkněte na naši recenzi této nové hry od slovenských vývojářů ze studia 3Division.

Shrnutí video recenze

Air Missions: HIND je nejnovější hrou slovenského studia 3Division, jde o letecký simulátor, ve kterém si užijete s ruským vrtulníkem MI-24. A musím vás předem varovat, pokud jste ostřílení hráči různých leteckých simulátorů, co jsou tak tvrdí, že vás nedojme ani nějaké super-roztomilé koťátko, nejspíš si tuhle hru zrovna neoblíbíte.

Váš vrtulník

mise

Hra je v předběžném přístupu a v tuhle chvíli obsahuje celkem 13 misí, ze kterých si 7 zahrajete v kampani a zbytek v náhodných bitvách. Kampaň dohrajete asi za 90 minut, což přiznejme si, není moc dlouhá doba. Každopádně mise nejsou to hlavní v této hře, tím by měl být multiplayer společně s co-op módem až pro tři hráče, které zatím jaksi nefungují… 

Mise ve hře jsou různorodé a u žádné z nich se nebudete nudit. Jednou musíte zničit nepřátelský konvoj, jindy si zase vyletíte na výlet a začne po vás zběsile pálit artilerie. Takové běžné ráno…  Náplní jednotlivých misí bývá většinou právě ničení artiny, ničení města, nebo třeba ničení nepřátelských vrtulníků. Ano, v téhle hře si vybijete vztek na pěkně dlouho. Jednou si ale užijete i osvěžení v podobě rozstřílení všech nepřátel kulometem zavěšeným na vrtulníku, to je teprve zábava!

Městečko pod vámi

zvuk

To, co musím ve hře opravdu vyzdvihnout, je hudba. Není nad to se vznášet nad kopci a poslouchat ten epický soundtrack, který hra nabízí… Apríl! Sice trošku opožděný, ale koho to zajímá? Hudba je ve skutečnosti snad tou nejhorší věcí ve hře. V každé misi je ta samá opakující se skladba, kterou už nemůžu ani slyšet. Na druhou stranu zvuky jsou realistické a krásně doplňují atmosféru hry.

Atmosféru doplňuje třeba i pohled z kokpitu, který je do detailu vykreslený a připadáte si u něj jako byste opravdu seděli ve vrtulníku. Tomuto pocitu navíc ještě dopomáhá perfektní optimalizace. Hra mi sice párkrát spadla, ale to bude určitě brzy opraveno.

Kokpit

zbraně a obtížnost hry

Ve hře si užijete opravdovou spoustu zbraní, od různých bomb, přes rotačáky, až po naváděné střely. To, co hře ale trošku kazí na autentičnosti, je ovládání. Ne, že by bylo nějak špatné, ale mě přišlo prostě až moc arkádové. To samé by se dalo říct o obtížnosti, kdy hra nabízí tři obtížnostní stupně, mezi kterými jsem nenašel téměř žádný rozdíl. Hru jsem dohrál na nejvyšší obtížnost a to jsem umřel asi jen čtyřikrát. Zkoušel jsem i nejlehčí obtížnost a cítil jsem se jako bych pilotoval létající talíř.

Celkem zvláštní je i rychlost vrtulníku. Opravdu mě deprimuje, když před sebou vidím zběsile blikat číslo 300, když vrtulník vypadá, že letí 60 km/h.

grafika a ovládání

To, co mě na hře opravdu překvapilo, je grafika, té nemám co vytknout. Celkem se můžete podívat do dvou lokací, na výběr je Afrika a východní Evropa. Což není moc, ale bohatě to stačí pro 13 misí, které hra zatím obsahuje.

Dalším plusem je nastavení kláves, které si můžete jakkoliv změnit podle sebe. Ne, že byste toho mohli přenastavovat moc, celé ovládání spočívá asi v pěti klávesách a myši.

Jde se do akce

hodnocení

Air Missions: HIND mě opravdu bavilo, vývojáři přesně našli ten sladký bod mezi simulací a zábavou. A až na debilní tutoriál, ve kterém jsem přemýšlel jestli hru radši nevypnout, mě poté bavila každá vteřina hry a proto jí uděluji 8,5 bodů z deseti. 

Přesto bych s koupí ještě počkal, než vývojáři opraví pár chyb, upraví obtížnost a zprovozní multiplayer. Pokud ale máte rádi letecké hry je tahle hra pro vás povinnost už teď.

8.5
Great

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

×