Super Awesome RPG – Video Recenze

"Super úžasné RPG" je nová taktická hra pro mobilní telefony. V naší video recenzi se dozvíte, zda vývojáři z Boomzap Entertainment splnili to, co slibují v samotném názvu hry.

Shrnutí video recenze

Super Awesome RPG je nová taktická hra pro mobilní telefon, k dispozici je na iOS a Android. Hra nabízí animovanou grafiku, několik úrovní s 15 levely, a také jsou zde boční mise. Nechybí výroba předmětů, nebo třeba 100 levelová aréna ve stylu "dojdi nejdál co to je".

Super Awesome RPG recenze

Hratelnost

Na začátku hry si vyberete svého hrdinu – Paladin Greg nebo Valkýrie Val. Více méně je jedno, kterého hrdinu si vezmete, jelikož kolem 6. levelu se k vám ten druhý připojí, a časem přibudou další 2. 

Ovládání hry je jednoduché a bojový systém velmi zajímavý, ve stylu hry Hearthstone. S tím rozdílem, že bitva je zde na tahy a nevyvoláváte si monstra, ale pouze klikáte na spelly, které odkryjí novou část herního pole. Je lepší kliknout na políčka, která jsou světlejší a jsou otevřená. Když máte štěstí, tak tam třeba najdete druhý útok, který ve spojení dá dvojnásobné poškození. Takto to funguje s každým kouzlem, které ve hře máte. Musíte vzít v potaz, že odkrytí nového políčka znamená další kolo a po 3 kolech se vám nepřítel dostane na dosah a může udělit poškození. Takže nezapomeňte používat i kouzla, která jsou již odkrytá. Mezi vašimi kouzly máte mimo klasického útoku, který se s lepší zbraní vylepšuje, i heal, obranu nebo třeba speciální útoky. Speciální útoky jsou s každou zbraní rozdílné a stejně tak i s hrdinou. Musíte myslet dopředu a mít plán, jinak umřete.

Super Awesome RPG mapa levelů

Super Awesome RPG bitevní pole

Super Awesome RPG detail spellu

Super Awesome RPG obtížnosti

Každý level má 15 hvězdiček. Když doděláte 5 hvězdiček, dostanete těžší obtížnost a posunujete se z bronzové na stříbrnou a nakonec na zlatou. Vždy s vyšší obtížností získáte shardy. Za 10 shardů dostanete orb, ze kterého může vypadnout brnění, elixíry nebo pet. Pet s vámi bojuje a přidává různé bonusy, můžete ho také vylepšovat, ale je opravdu složité získat na něj potřebné věci. Ve hře jsou i Elixíry, které zase dávají různé bonusy. Ať už je to heal, plošné poškození nebo třeba odkrytí všech políček v hracím poli, proto jsou velmi užitečné. Bohužel pokud vám elixír nepadne přímo z bitvy, je jen jediná šance jak ho získat, a to jsou peníze. Penězi se myslí ty herní, jelikož hra nedisponuje mikrotransakcemi. Nejsou zde ani reklamy, což jistě plno z vás ocení. 

Na výrobu předmětu potřebujete převážně horší kus té samé věci, u většiny se dělá spíše upragde. Věci na to potřebné získáte v bitvách nebo z orbů. Jiná možnost není. Také k tomu potřebujete určitý počet peněz, abyste si mohli danou věc vyrobit. Základní věci stojí 500 coinů, lepší pak víc a víc.

Super Awesome RPG elixíry

Super Awesome RPG výroba předmětů

Shrnutí

Hra nabízí pěknou grafiku a jednoduchou hratelnost, ale horší je to s hudbou. Hudba chvilku hraje, poté se vypne asi na 2 sekundy a znovu se opakuje (což je po určité době velmi otravné). Levelů je ve hře opravdu hodně a nudit se rozhodně nebudete i díky jedinečnému bojovému systému. Příběh je také celkem zajímavý. 

Velké plus je v tom, že hra není takzvaně pay to win, jelikož zde nejsou mikrotransakce. Také reklamy byste zde hledali marně, což je v dnešní době raritou.

Autor: Koudy

7
Good

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

×