Home » Articles » Features » Reportages » MSI 2016 – Den 1

MSI 2016 – Den 1

Stručné shrnutí prvního hracího dne a úvod do Mid-Season Invitational, který se odehrává v Šhangai. Hraje se v pěti hracích dnech. Poté se rozhodne, které týmy postoupí do Knockout stage a kdo pozvedne pohár.

MSI 2016

Dnes proběhl první hrací den League of Legends Mid-Season Invitational, který se odehrál v Šhangai. Hraje zde 6 světových regionů, přičemž každý je zastoupen jedním týmem.


LPL NA LCS EU LCS LCK LMS IWCI
Royal Never Give Up Counter Logic Gaming G2 Esports SKTelecom T1 Flash Wolwes SuperMassive

Všechny zápasy se hrají stylem BO1 (Best of 1). Výjimkou bude Knockout stage, kde se bude hrát BO5 (Best of 5). Tam se dostanou pouze ty nejlepší týmy. Favorité na celkovou výhru MSI jsou SKT T1, kteří zatím nemají titul z tohoto turnaje, a RNG, kteří vyhráli LPL Spring Playoff.

Pojďme se ale podívat zápasy, které už jsou v tuto chvíli za námi.

První zápas 

se odehrál mezi RNG a CLG. Zde byl favoritem čínský celek a to se i po 43 minutách potvrdilo. Hra samotná byla velmi vyrovnaná jak na goldlead tak i na killpotential. Až do posledních minut nebylo jisté, kdo si odnese první vítězství. I přes 2 power playe nebyly CLG schopni odrazit nápor svého soupeře a prohráli 21:22.

V druhém zápase

nastoupil zástupce Evropské ligy G2 proti šampiónům z LMS. Zde byl favoritem na výhru evropský tým, který bohužel nevyužil svého Baron Buffu a nechal soupeře pushnout mid-lane. Na konci 45 minutové a vyrovnané hry s výsledkem 26:12 tak G2 prohrává svůj první zápas proti Flash Wolves.

Třetí Zápas

byl v režii korejských favoritů. Tým s obávaným mid-lainerem Fakerem doslova drtí své protivníky. SuperMassive odolávali nátlaku 29 minut a i přes vydařenou akci u barona se jim nepodařil comeback. Konečné skóre 22:1 jen utvrdilo kvality týmu SKT T1.

Zápas čtvrtý,

ve kterém se proti sobě postavily CLG a FW, byl od začátku do konce napínavý a nenechal žádného fanouška v chladu. V posledních minutách však přišel pro americký tým power play. Následoval vyhraný Teamfight, rychlý push přes mid-lane a následně zničení nepřátelského Nexusu.

V pátém zápase

se opět potvrdilo to, co v zápase třetím. Špička korejského LCK dominovala Evropanům, kteří neměli šanci oponovat. Po nejkratší hře dnešního dne, která trvala necelých 25 minut, si SKT T1 připsali druhé vítězství se skórem 23:3 a přiblížili se blíže k titulu.

Šestý a poslední zápas dne

ovládl domácí tým RNG, který vyhrál 26:11 proti svému soupeři z turecké ligy. SUP se dokázali bránit celých 36 minut, avšak podlehli pod silnou tým kompozicí, kterou navíc doplňoval Baron Buff. RNG si odnesli druhou výhru a jsou na stejné pozici jako SKT T1.

MSI 2016 Regions
Statistiky po prvním dni vypadají následovně:

Tým RNG CLG G2 SKT T1 FW SUP
Výhry 2 1 0 2 1 0
Prohry 0 1 2 0 1 2

Pokud se budete chtít podívat, jak jednotlivé zápasy probíhali, navštivte stránku lolesports.com, kde máte odkazy na podrobnější informace o hře a záznamy ze streamu.

Dnes nám týmy přinesly zajímavou podívanou, která byla doplněna o mnoho perfektně načasovaných akcích. Sem tam chybovali i ti nejlepší hráči, ale ve srovnání s ostatními akcemi to bylo odpustitelné.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

×